financial lease

EEN AUTO FINANCIAL LEASEN OP CURACAO

Emigreren is heel erg duur. Je zult een nieuw huis moeten vinden, kopen of huren. Hiervoor dien je een makelaar in de hand te nemen, maar ook een notaris te betalen, een bankrekening te open, tussenpersonen te betalen, belastingen te betalen, enzovoort. Na de emigratie lijkt de lijst met rekeningen niet op te houden.

Daar komt bij kijken dat je je nieuwe huis moet inrichten. Dit is niet slecht een bed en een nieuwe bank, maar het huis moet van boven tot beneden worden ingericht. Van nieuwe gordijnen en tegels tot een soeplepel en een waterkoker. Alles moet worden gekocht. Dit onderschatten veel migranten.

Bovendien zijn de vliegtickets en de kosten voor het meenemen van extra koffers in het vliegtuig ook een behoorlijke kostenpost. Reken maar even mee: een gezin van 5 personen heeft 5 vliegtickets nodig. Waarschijnlijk willen ze extra koffers meenemen naast één koffer die ze per persoon kosteloos mee mogen nemen. De kans is groot dat dit gezin 5 tot 10 extra koffers wilt inchecken en hiervoor dus de aanvullende prijs moet betalen. Wellicht dat het huisdier ook mee wilt. Hiervoor moet apart worden betaald. Daar komen dan nog de kosten bij van naar Schiphol reizen en van het vliegveld op Curaçao naar het nieuwe huis. Deze reiskosten kunnen dus al snel oplopen tot 6500 euro voor een gezin van 5 personen.

Dan is het nog de vraag of het gezin meteen in hun nieuwe huis kan trekken en of dit huis al klaar is om te gebruiken. Waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk dienen de contracten nog te worden getekend, de muren nog te worden geverfd en moet het huis nog worden ingericht met op z’n minst de basismeubels en -benodigdheden. Dit kan wel enkele weken duren en gedurende deze weken moet het gezin in een vakantiehuis of hotel verblijven voor een toeristenprijs. Dit kan duizenden euro’s extra kosten.

Financial leasen

Een auto is echter ook zeer noodzakelijk op het eiland. Zonder kan bijna niet. Er is een openbaar vervoersysteem, maar voor een gezin zal dit niet voldoende zijn.

Er zijn talloze mogelijkheden op een auto te huren, maar dit zijn toeristische autoverhuurbedrijven. Zij vragen hiervoor dus ook een relatief hoge prijs.

Met al deze kosten in het achterhoofd en natuurlijk de nieuwe hypotheek op het huis op Curaçao, is het financieel veel beter haalbaar om niet een auto te kopen of te huren bij een verhuurbedrijf, maar om juist een auto te leasen.

Financial leasen is hierbij de oplossing. Bijvoorbeeld via Rosfinance.nl kunnen auto’s worden geleased. In dit geval hoef je geen nieuwe lening te nemen om een auto te kunnen betalen en neem je geen onnodige risico’s, maar door te financial leasen behoudt je de financiële vrijheid en het lage risico. Voor veel recente migranten is dit dus een prachtige oplossing om een auto te kunnen gebruiken op hun nieuwe wooneiland.

Ik raad je aan om een auto te nemen met een vierwielaandrijving. De wegen op het eiland zijn meestal goed, maar kleinere wegen voor veel woningen zijn regelmatig zandwegen met keien. Bovendien zijn er veel heuvels op het eiland. In een 4×4 terreinwagen heb je bovendien in de laadbak heel veel extra ruimte om spullen te vervoeren, zoals meubels en boodschappen.

 

lees meer